Hvordan får jeg en professionel hjemmeside i WordPress?

I sidste uges artikel skrev vi om hvordan du nemt kommer i gang med en hjemmeside i wordpress – helt fra tegnebrættet og frem til hjemmeside og email kører på dit eget domæne.

Klik her for at læse artiklen.

I denne artikel vil vi se nærmere på det første trin i opbygningen af din hjemmeside: hvor og hvordan du får fat i et flot og professionelt design.

Hvad er formålet med din WP hjemmeside?

Formålet med din hjemmeside

Når du skal videre med din hjemmeside er det vigtigt at du gør dig klart hvad dit formål er, så du hele tiden arbejder i den rigtige retning. For mange virksomheder er hjemmesiden det første indtryk kunderne får. Derfor er det selvfølgelig uhyre vigtigt at hjemmesiden udstråler professionalisme og støtter op om det firmaet tilbyder. Her er et par eksempler:

 • Hvis du er grafisk designer er det en absolut top-prioritet at din hjemmeside ligner en million.
 • Hvis du skal køre en webshop er det vigtigt at du har god sikkerhed på hjemmesiden.
 • Hvis du skal lave en lille hjemmeside om din virksomhed er det vigtigt at vælge et design der er i tråd med resten af din firmaidentitet – passer farven f.eks. med farven i dit logo.
 • Sælger du brugte bildele er det vigtigste af alt måske at søgefunktionen gør det nemt at finde dele der passer til en bestemt bil.

Kort sagt skal hjemmesiden opfylde et formål, og det er vigtigt at gøre dette formål så klart som muligt helt fra starten. Det er sjældent en god ide at vælge hjemmesidedesign alene ud fra hvad man selv synes er flot. Kig på hvad konkurrenterne gør og tænk over hvad du kan gøre endnu mere relevant for netop din målgruppe.

To parametre der er alt-afgørende for både kunder / læsere og søgemaskiner, og derfor altid skal være en overvejelse du har med i dine beslutninger er:

 • Mobilvenlighed: En moderne professionel wordpress hjemmeside skal fungere ordentligt på en mobiltelefon, en tablet, en PC og hvad vi ellers har af forskellige enheder der går på nettet i dag. Det gør alle betalingstemaer, og efterhånden også de fleste gratis. Bare sørg for at teste det igennem på forskellige enheder før du arbejder for langt med et tema.
 • Hastighed: Hjemmesidens hastighed er meget afgørende for om folk gider bruge den. Det ved søgemaskinerne, og derfor kommer du også til at rangere bedre med et hurtigt tema end et stort, tungt og langsomt tema. Læs mere om SEO og hastighed her.

Gratis, betalt eller special programmeret WordPress tema?

Det første trin når du skal bygge din hjemmeside fra bunden er normalt at vælge et tema som passer til dit formål.

Der er flere muligheder:

 1. Der findes mange tusinder af gratis temaer, som uden videre kan afprøves og installeres.
 2. Der findes en række virksomheder som sælger meget flotte professionelle temaer. De koster typisk mellem $30 og $50. Man skal være opmærksom på at prisen typisk indeholder opdateringer i det første år, men at man skal forny licensen for at modtage opdateringer på den lange bane.
 3. Man kan få lavet et tema helt fra bunden, som er 100% målrettet ens egne ønsker – det er lige præcis den slags opgaver vi løser, så kontakt os for en uforpligtende snak om netop dine behov.

Mere end bare et design

Et tema til wordpress er ofte meget mere end bare et design. De fleste temaer stiller også noget ekstra funktionalitet til rådighed. Omvendt kan programmeringen af temaet give store konsekvenser for hvor hurtig hjemmesiden er, om den kan udnyttes af hackere og om der opstår kompatibilitetsproblemer med f.eks. plugins. Derfor er der mange andre overvejelser end selve udseendet som man skal være opmærksom på når man vælger tema.

Hvilken løsning man skal vælge afhænger naturligvis af behovet, men generelt kan man sige om de gratis temaer at de færreste er så flotte som dem der koster noget. De har normalt heller ikke nær så mange “lækre funktioner”, så det er mere begrænset hvad man kan med dem. Men det er kun en tommelfingerregel – iblandt de mange tusind gratis temaer er der uden tvivl masser der er rigtig flotte og har masser af funktioner, det kræver bare noget arbejde at finde dem.

En ting der dog er en ubetinget forskel mellem gratis og betalt er at du kan stille langt større krav til et produkt du betaler for – og fra udviklerens synsvinkel er der selvsagt et meget større incitament for at løse problemer og udvikle videre på temaet. Derfor vil et betalt tema typisk også “være i live” længere end et gratis, hvilket er et vigtigt parameter for sikkerheden på din hjemmeside på den lange bane. Det er et alvorligt sikkerhedsproblem at have et tema som ikke bliver vedligeholdt, og det kan være en stor opgave at skifte til et nyt design når hjemmesiden først er i gang.

Gratis temaer til wordpress

Tusinder af gratis temaer til wordpress

Du kan vælge mellem flere tusind gratis wordpress temaer.

Hvis du vil installere et gratis tema klikker du bare på menuen “Udseende” -> “Temaer”, og vælger “Tilføj nyt”. Her kan du bladre igennem de mange temaer, og de installeres nemt med et klik på “Installer”-knappen. Derefter kan du forhåndsvise din hjemmeside med det nye tema, eller aktivere det permanent.

Hvis du prøver en masse gratis temaer af, så husk at slette dem du vælger fra helt. Læs evt. mere om hvordan ubrugte temaer og plugins skader din hjemmeside her.

Kvaliteten af den programmering der ligger bag gratis temaer er meget varierende. Det kan både betyde sikkerhedshuller som kan udnyttes af hackere eller at hjemmesiden bliver “tung at danse med”. Hvis du ikke selv er programmør kan det desværre være meget svært at vurdere kvaliteten af temaet, men du kan i hvert fald holde øje med om hjemmesiden pludselig tager dobbelt så lang tid at klikke rundt på når du aktiverer det nye tema.

Premium temaer til wordpress

Hvis du overvejer et betalt tema kan vi henvise til disse udbydere, som vi har gode erfaringer med:

Elegant themes

Der findes mange utroligt flotte og fleksible betalingstemaer til wordpress.

 1. Elegant Themes – flotte og professionelle temaer, bl.a. det ultra-fleksible divi
 2. WooThemes – bedste temaer til shop-løsninger i wordpress, da det er woothemes der står bag det populære shop-plugin woocommerce
 3. TemplateMonster – unikke temaer til wordpress og andre CMS
 4. ThemeForest – markedsplatform hvor selvstændige udviklere kan sælge temaer. Kæmpe udvalg, men langtidsunderstøttelsen er ikke den bedste på alle temaerne.

Premium temaer ser ofte fantastiske ud på alle enheder og de har generelt en lang levetid, så du ikke bliver tvunget til at skifte tema fordi det du bruger ikke bliver vedligeholdt mere. De har normalt også en del funktioner til at stille indholdet op på specielle måder som passer til designet, og måske nogle helt specielle funktioner der gør det særligt egnet til f.eks. en webshop eller en bestemt branche.

Hvis du skal lave en “almindelig” professionel firmahjemmeside er der dog ofte en masse funktioner indbygget som du faktisk ikke skal bruge, og det gør desværre hastigheden noget langsommere, hvilket i sidste ende kan betyde markant dårligere placering på google og andre søgemaskiner. Endelig har betalingstemaer ofte den ulempe at det er overraskende kompliceret at sætte indholdet op ligesom den demo man har købt temaet på baggrund af. Vi løser jævnligt opgaver for kunder der har købt et tema, men ikke kan få det til at ligne det de regnede med. Ind imellem kommer man endda ud for at de funktioner der vises i demoen kræver andre plugins (som også skal købes).

Special programmeret tema til din wordpress hjemmeside

Endelig er der den helt optimale løsning at få lavet et tema netop til dit site. Med et special programmeret tema får du lige præcis det du gerne vil have, og hvis ellers det er dygtige wordpress-programmører der laver det vil både hastighed og kompatibilitet også være optimalt. Samtidig er der mulighed for at din hjemmeside bliver 100% unik – med ethvert eksisterende tema, gratis eller betalt, vil der selvfølgelig være andre hjemmesider der bruger det samme tema i forvejen.

Et special designet tema har som regel kun lige præcist de funktioner du ønsker, hvilket både kan være en fordel og en ulempe – det giver ikke den samme fleksibilitet som mange færdige betalingstemaer, så den smarte nye funktion du måske finder på om et halvt år kræver yderligere special programmering. Til gengæld er der ikke noget resursetab som går til funktioner du alligevel ikke bruger. Derfor vil et tema der er målrettet til netop dit behov kunne køre optimalt.

Det skal også nævnes at udvikling af special-funktionalitet kan være en del dyrere og i visse tilfælde mere skrøbeligt hvis det skal arbejdes ind i et tredjeparts tema, set i forhold til at få den samme programmør som har lavet dit tema til at udvide med den nye funktion. Så på den lange bane kan et special programmeret tema være billigere, i hvert fald hvis man kan forudse at få brug for “specielle” funktioner.

Vi er blandt de billigste på det danske marked for wordpress programmering, med en fast timepris på 496,- plus moms. Special programmerede temaer starter fra ca. kr. 4.000,- for et helt simpelt tema uden nogen specielle funktioner.

Vi er specialister i programmering til wordpress, og kan løse enhver opgave, så læs mere om wordpress programmering eller kontakt os for en snak om dine behov.